Βιωματικό εργαστήριο για Εκπαιδευτικούς Δ.Ε. Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης [13-05-2015]

Φόρτωση χάρτη...

Ημερομηνία/Ώρα
Ημερομηνία(ες): 13/05/2015
Ώρα: 17:00 - 20:00

Τοποθεσία
Κλεάνθους 30
Θεσσαλονίκη
54453
Κάτω Τούμπα

Κατηγορίες εκδήλωσης


Ετικέτες εκδήλωσης
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Εκπαιδευτικοί, Εργαστήριο

Περιγραφή εκδήλωσης

Οι Περιφερειακοί Συντονιστές του ΙΤΥΕ για τη Δράση του Ψηφιακού Σχολείου «Ανάδειξη και προβολή καλών πρακτικών αξιοποίησης ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου», σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας,  προβαίνει στη διοργάνωση εργαστηρίου με θέμα «Καλές πρακτικές αξιοποίησης Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Περιεχομένου: Η αναζήτηση Περιεχομένου και η δημοσίευση πρακτικών που το αξιοποιούν στο Φωτόδενδρο Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πρακτικών».

Το εργαστήριο απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιηθεί στο Εργαστήριο Πληροφορικής του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος», (Κλεάνθους 30, 54453, Τούμπα Θεσσαλονίκης) σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

  • Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 και ώρα 17.00 – 20.00

Στόχος του εργαστηρίου είναι η ενημέρωση των Εκπαιδευτικών Δ.Ε. για τη λειτουργία του Φωτόδενδρου Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πρακτικών, το οποίο αποτελεί το καινούργιο μέλος της «οικογένειας» των ψηφιακών αποθετηρίων-Φωτόδενδρων που υπάρχουν στην κεντρική σελίδα για το Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (http://dschool.edu.gr), και τη δυνατότητα προβολής και ανάδειξης μέσω του αποθετηρίου αυτού των καλών πρακτικών που καθημερινά οι εκπαιδευτικοί εφαρμόζουν στα σχολεία τους.

Η θεματολογία του εργαστηρίου θα είναι η εξής:

α) Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο: Πηγές και τρόποι αναζήτησής του,

β) Το Φωτόδενδρο Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πρακτικών και η διαδικασία

δημοσίευσης πρακτικών που αξιοποιούν Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο,

γ) Παραδείγματα και δημοσίευση πρακτικών.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή για την παρακολούθηση των εργαστηρίων έως και την Τρίτη 12  Μαΐου 2015 και ώρα 23.00 στον Δικτυακό κόμβο «Συμμετέχω» στη διεύθυνση www.i-participate.gr, σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο Παράρτημα. Σχετικά με προβλήματα με τη διαδικασία υποβολής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους  Περιφερειακούς Συντονιστές του ΙΤΥΕ για τη Δράση,  Άννα Μονέφτση (moneftsi [at] sch.gr)  και  Νίκο Μιχαηλίδη (nikmichailidis [at] sch.gr). Δεδομένης της χωρητικότητας του εργαστηρίου (15 άτομα), θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Αν ο αριθμός των ενδιαφερομένων είναι μεγαλύτερος, το εργαστήριο θα επαναληφθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Η συμμετοχή των Εκπαιδευτικών Δ.Ε. είναι προαιρετική και η μετακίνησή τους θα γίνει χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.

Παρακαλούμε για οποιαδήποτε διευκρίνιση να επικοινωνείτε με τους Περιφερειακούς Συντονιστές του ΙΤΥΕ για τη Δράση, Άννα Μονέφτση (moneftsi [at] sch.gr)   και  Νίκο Μιχαηλίδη (nikmichailidis [at] sch.gr).

Κατεβάστε εδώ την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μαζί με το Παράρτημα των Οδηγιών.

Κατεβάστε εδώ την παρουσίαση και το εκπαιδευτικό υλικό του εργαστηρίου

Κρατήσεις

Οι κρατήσεις θέσεων έχουν κλείσει.

Log in with your credentials

Forgot your details?


itye_simple
ypepth
espa
EΣΠΑ 2014-2020

Log in with your credentials

Forgot your details?